Samo su retki uspeli da ponesu sva tri trofeja i da se tako upišu u istoriju ovog sporta. Dva najveća igrača našeg vremena, Leo Mesi i Kristijano Ronaldo, nisu uspeli da ispune het-trik trofeja jer im fali Svetsko prvenstvo, tako da se do kraja Mundijala u Kataru mogu i oni upisati u ovu listu.

Osam igrača je uspelo da učini ovaj neverovatan poduhvat.

Bobi Čarlton

Foto: Tanjug/AP

 

Preživeo je Minhensku katastrofu 1958. godine kada je poginulo 8 Bazbijevih beba i troje iz stručnog štaba kluba. Osam godina kasnije, on dolazi sa Engleskom do Svetskog prvenstva gde je podigao trofej, a zatim je iste godine proglašen i za nosioca Zlatne lopte. Godine 1968. kompletira kolekciju sa trećim trofejem - osvaja Ligu šampiona.

Gerd Miler

 

 

Postigao je preko 500 golova u svojoj karijeri i uspeo je da dotigne tri najprestižnija trofeja. Prvo je nastupila Zlatna lopta 1970. godine, zatim osvaja Ligu šampiona, a iste godine 1974. sa Nemačkom osvaja Svetsko prvenstvo.

Franc Bekenbauer

 

 

Drugi Nemac na ovoj listi je bio zvezda Zapadne Nemačke i Bajerna iz Minhena 60ih i 70ih. On je jedini defanzivac na ovoj listi. Osvojio je dva puta Zlatnu loptu, prvo 1972., a zatim i 1976. godine. Sa Zapadnom Nemačkom je podigao titulu prvaka na Mundijalu 1974. godine, a sa Bajernom je osvojio Ligu šampiona tri puta zaredom, od 1974. do 1976. godine.

Paolo Rosi

 

 

U tri godine je sa Juventusom i Italijom uspeo da dođe do ovih trofeja. Prvo je došao na red Mundijal 1982. godine, a zatim i Zlatna lopta iste godine. Godine 1985. se popeo na krov Evrope sa Juventusom.

Zinedin Zidan

Foto: Jutjub printskrin/mzztter08

 

Smatran širom fudbalske javnosti za jednog od najvećih mađioničara koji su igrali na sredini terena. Postao je prvak sveta prvo sa Francuskom, a zatim je osvojio i Zlatnu loptu dok je igrao za Juventus. Da bi upotpunio kolekciju, morao je da sačeka prelazak u Real Madrid i 2002. godinu kada je podigao "ušatog".

Rivaldo

 

 

Legendarni centarfor Brazila je većinu svoje karijere proveo u Barseloni, ali je tek prelazak u Milan urodio plodom. Prvo je osvojio Zlatnu loptu dok je još igrao u Kataloniji. Zatim je sa šampionskim Brazilom podigao Boginju 2002. godine i sa Milanom Ligu šampiona 2003. godine.

Ronaldinjo

Foto: Profimedia

 

Drugi Brazilac na ovoj listi je bio talentovani i harizmatični fudbaler. Tokom svoje karijere je nosio dres PSŽ-a, Barselone i Milana. Počeo je osvajanjem Svetskog prvenstva 2002. godine, kao i drugi Brazilci na ovoj listi. Zatim je podigao 2005. godine Zlatnu loptu i konačno, sa Barselonom titulu prvaka Evrope.

Kaka

Foto: EPA

 

Poslednji fudbaler kome je ovaj neverovatan uspeh pošao za rukom. Najzapaženiji je bio u Milanu, ali je njegov transfer vredan oko 70 miliona tada zapalio medije. Nastupao je za Brazila na Mundijalu 2002. godine pa je došao do "Boginje". Zatim je 2007. godine pogurao Milan do svog sedmog trofeja Lige šampiona. Iste godine je dobio i Zlatnu loptu.

Zamalo...

Zanimljivo je odsustvo nekih igrača na ovoj listi. Iako je podigao i Zlatnu loptu i trofej Lige šampiona, Karim Benzema nije igrao u šampionskom timu Francuske 2018. godine. Takođe, mnogi igrači koji su ušli u istoriju fudbala i zapamćeni su kao neki od najboljih svog vremena nisu na ovoj listi.

Foto: Profimedia

 

Pored Kristijana Ronalda i Lea Mesija, igrači koji fale su i Luka Modrić koji nema trofej sa Mundijala, ali i Fabio Kanavaro i Ronaldo koji nisu osvojili Ligu šampiona.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".