Познати фудбалски стручњак и бивши тренер Арсенала Арсен Венгер истакао је да су репрезентације које су, по његовим речима, биле ментално спремне и фокусиране на фудбал боље отвориле Светско првенству у Катару, од оних који су такмичење користиле за политичке поруке. 

- Када играте Светско првенство, знате да не смете да изгубите прву утакмицу. Постоје репрезентације које су искусне, које су имале резултате на претходним такмичењима, на пример Француска, Енглеска и Бразил, које су оствариле победу у првом колу групне фазе - рекао је Венгер, који је директор развоја у ФИФА на конференцији за медије у Катару.

Француски стручњак је истакао да су те репрезентације биле психички спремне за Светско првенство.

Фото: Танјуг/АП

 

- То су тимови који су били психички спремни, који су били одлучни да се фокусирају на такмичење, а не на политичке поруке - рекао је он.

Подсетимо, Немачка је једна од селекција која се бавила политиком на Светском првенству у Катару. Немци су пре почетка утакмице првог кола групе "Е" против Јапана демонстративно прекрили рукама уста у знак противљења одлуци ФИФА-е да забрани ношење капитенских трака са дугиним бојама у знак подршке ЛГБТ популацији.

Фото: AP Photo/Ebrahim Noroozi

 

Сви немачки играчи су пре почетка утакмице ставили руке на уста док су позирали за фотографију, а потом су изгубили од селекције Јапана резултатом 2:1. 

Немачка је други пут заредом испала у групној фази Светског првенства.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".