- Они су злотвори, мог младог сина су отерали у смрт - речи су Зорице Карановић, мајке младог хуманитарца Горана Карановића (19) из Прњавора који се у септембру ове године обесио јер није могао да издржи притисак комшија које су водиле хајку против њега.

Да ли се млади хуманитарац обесио јер је инспекција најавила да ће му одузети псе, своју исповест изнела је мајка несрећно настрадалог Горана.

- Све је почело пре три месеца када су комшије који су нам били пријатељи дигли хајку на мог Горана - каже Зорица Карановић.

Према њеним речима Горан је био велики верник, и баш оног дана када су га комшије пријавиле и када је кренуо пакао, он се у манастиру Тумане молио за њихово здравље.

Фото: принтскрин Фејсбук

 

 

- Горан се у манастиру Тумане молио за породицу која га је пријавила. Тог истог дана када се он молио за њихово здравље, они су га пријавили комуналној полицији. Умешао се и председник месне заједнице, који је потписао петицију против њега. Горан је имао 53 пса и двадесет мачака у том моменту, који су били у боксу. Био је члан удружења "Ваг,Ваг" из Бања Луке. Хранио их је, повређене лечио, удомљавао их је... - каже несрећна мајка.

Како даље наводи, проблем нису били пси, већ комшијска љубомора.
- Комшијама није сметало ништа. Пре три дана сам чула, пошто радимо државну земљу, ишли су да је узму у закуп, оно што ми радимо петнаест година, а када то нису успели, ударили су нам на дете. Желели су да нас као породицу да скрше и сломе. Сада их питам, знају они ко су, ко ће моју чесницу ломити, ко ће нашу славу славити - потресно каже Зорица.

Фото: принтскрин Фејсбук

 

 

Свог сина описује као пуног живота и љубави према напуштеним животињама.

- У априлу је требало да упише Полицијску академију. Био је пун живота, вредан, ишао је корак испред свих. Био је везан за своје псе, за две године је удомио 400 паса. Комунална му је написала да на свом имању сме да има само два пса и две мачке и то је њега погодило. Ми живимо на крају села, све је около државна земља. Није могло да смета било коме. Никога пас није напао. Пси су некада лајали и то кад дођу туђи пси у наше двориште. Мој пас је комшији који нас је пријавио чувао ствари које је на црно доносио из Швајцарске. Тад није био луталица. Уништили су ми све, само их питам како спавају - каже Зорица.

Она је додала и да ће рад свог сина наставити кроз азил на свом имању, који ће понети назив "Горан".

- Мени мој Горан шаље снагу свакога дана, тераћу се са њима до Стразбура - каже мајка за Пинк и истиче да ће са ћерком остварити Горанов сан и отворити азил који се зове "Горан" у близини породичне куће.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".