Фудбалска репрезентација Србије није успела да оствари сан и пласира се у осмину финала Светског првенства у Катару.

У последњем колу групе "Г", наши фудбалери су у још једном ролеркостер мечу изгубили од Швајцарске 3:2 и тако остали на дну табеле.

Два бода из три меча, осам примљених голова, ни не чуди што су испред Србије - сви. Бразил је освојио шест бодова (неочекивани пораз од Камерунаца), Швајцарска исто толико, а Камерун четири.

Резултатом није задовољан ни селектор Србије, Драган Стојковић Пикси, који је на конференцији после меча разрешио дилему - да ли ће дати оставку.

Фото: РТС принтскрин

 

 

- Желим да честитам Швајцарцима на заслуженој победи. Нисмо задовољни резултатом, наравно, али с обзиром на све проблеме које смо имали од доласка самог на СП и нашу физичку припремљеност, тачније повреде кључних играча, од фудбалера нисам могао више ни да очекујем. Учинли смо све да их вратимо, да буду спремни за утакмице, али то је био исувише велики проблем за нас. Момци су се борили, дали све што могу и колико могу, али то није довољно за пролаз. То што су они приказали је сасвим оправдана с обзиром на стање у којем се налазе - истакао је Пикси и осврнуо се на питање да ли остаје на челу репрезентације:

- Наравно! Ми у марту почињемо квалификације за Европско првенство и имамо жељу да се после 24 године пласирамо тамо. Бићу задовољан ако су играчи срећни и у топ форми и да се боримо за нове победе - подвукао је Стојковић.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".