Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da ostvari san i plasira se u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

U poslednjem kolu grupe "G", naši fudbaleri su u još jednom rolerkoster meču izgubili od Švajcarske 3:2 i tako ostali na dnu tabele.

Dva boda iz tri meča, osam primljenih golova, ni ne čudi što su ispred Srbije - svi. Brazil je osvojio šest bodova (neočekivani poraz od Kamerunaca), Švajcarska isto toliko, a Kamerun četiri.

Rezultatom nije zadovoljan ni selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi, koji je na konferenciji posle meča razrešio dilemu - da li će dati ostavku.

Foto: RTS printskrin

 

 

- Želim da čestitam Švajcarcima na zasluženoj pobedi. Nismo zadovoljni rezultatom, naravno, ali s obzirom na sve probleme koje smo imali od dolaska samog na SP i našu fizičku pripremljenost, tačnije povrede ključnih igrača, od fudbalera nisam mogao više ni da očekujem. Učinli smo sve da ih vratimo, da budu spremni za utakmice, ali to je bio isuviše veliki problem za nas. Momci su se borili, dali sve što mogu i koliko mogu, ali to nije dovoljno za prolaz. To što su oni prikazali je sasvim opravdana s obzirom na stanje u kojem se nalaze - istakao je Piksi i osvrnuo se na pitanje da li ostaje na čelu reprezentacije:

- Naravno! Mi u martu počinjemo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i imamo želju da se posle 24 godine plasiramo tamo. Biću zadovoljan ako su igrači srećni i u top formi i da se borimo za nove pobede - podvukao je Stojković.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".