Последње коло групе "Г" одлучило је које репрезентације ће проћи у наредну фазу такмичења, а дуел између Србије и Швајцарске са разлогом је привукао доста пажње.

На стадиону "974" виђен је прави резултатски ролеркостер из ког су незадовољнији изашли наши фудбалери, узевши у обзир пораз (3:2) и испадање са Мундијала.

Да нас очекује неизвесна утакмица пуна чарки, показала је и фотографија која се на друштвеним мрежама појавила непосредно пред почетак утакмице, а на којој се налазе српски навијачи са веома креативном "прозивком" упуђеној Швајцарцима.

"Ракија спаја људе, чоколада квари зубе" пише на транспаренту, а порука на шаљив начин алудира на квалитете српске, односно мане супарничке стране.

 

 

Селекција Србије морала је победити у овом дуелу како би као другопласирана селекција у групи прошла у нокаут фазу.

Селектор "орлова" Драган Стојковић Пикси са разлогом је пред одлучујући меч истакао да дуел неће бити нимало лак.

- Биће тешко, као што је било у Лисабону и у Ослу. Пут до победе постоји, он је ту, на терену, само га треба пронаћи. Поштујемо Швајцарску, одличан је тим, али поштујемо и себе - навео је Пикси, додајући да тријумф захтева напад, сегмент игре који је Србија свакако показала у претходним утакмицама.

Фото: РТС принтскрин

 

 

Судбина српских фудбалера није се налази само у њиховим рукама. Друга утакмица групе "Г" одиграла се између Бразила и Камеруна, а афричка селекција остварила је "немогућу" мисију у којој је савладала кариоке (1:0).

Да су "орлови" победили, за пролаз даље између њих и Камерунаца одлучивала би гол разлика, која је на страни Африканаца, те би управо они, уз Бразил, прошли даље.

Фото: АП Пхото/Францисцо Сецо

 

 

Подсетимо, "орлови" су против данашњег ривала одиграли и на Мундијалу одржаном 2018. године у Русији, а тада је славила репрезентација Швајцарске после преокрета (2:1).

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".