Памтимо провокације Гранита Џаке, Ђердана Шаћирија, али и других фудбалера репрезентације Швајцарске.

"Орлови" против исте екипе играју за пролазак у нокаут фазу Мундијала, а навијачи "Орлова" још од те 2018. године нису оволико пажње посветили Швајцарцима.

Неколико месеци након спорне утакмице у Русији, за Курир је о испадима данашњих ривала говорио Дарко Јевтић, Србин рођен у Швајцарској који има швајцарско држављанство.

Мало ко је знао да је Јевтић, који се због одличних партија, у једном тренутку оправдано надао позиву репрезентације Србије, одрастао са Џаком и Шаћиријем.

Фото: ЕПА

 

 

- Играо сам са Џаком и Шаћиријем од млађих категорија у Базелу. Са њима двојицом сам имао нормалан однос. Сада то што се ради преко медија и што они провоцирају, стварно ми није јасно. Не могу то да схватим. Гранит Џака и ја смо ишли заједно у школу, а и тренирали смо заједно. Нисам се чуо са њим, не памтим... - говорио је Јевтић за Курир на почетку 2019. године.

Дарко је открио и да између њега као Србина из Швајцарске и Џаке Албанца из Швајцарске никада није било проблема и да су увек уважавали један другога.

- Играли смо заједно, дружили се, сваки дан тренирали. Иначе, причали смо на немачком. Гранит не зна српски, али његов отац, као и Шаћиријев тата добро говоре српски. Није ту никад било проблема, нити се провоцирало на политичкој основи. Ми смо одрасли кроз клуб, били смо спортисти. Не знам шта им се исфорсирало у глави да се понашају тако како се понашају. Они желе да постану хероји, али мени је то скроз глупа прича. Није ми јасно како људи који су одрасли са нама Србима могу да раде такве ствари. Или да наседну на неке провокације. Спортисти смо, не треба да се бавимо политиком - рекао је Јевтић тада.

Данас, Јевтић игра у Рубину, каријеру је почео у родном Базелу играјући за млађе категорије, затим и први тим истоименог клуба. Шест година је провео у Леху, а у јануару 2020. године. је постао члан Рубина.

(Курир)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".