Фризура и стил ошишане косе игра важну улогу у обликовању лица. Добро одабран крој може савршео истаћи округла лица, без обзира на то да ли имате истински округло лице већ се борите са вишком килограма, може вас визуелно учинити мршавијим.

Битно је да не одаберете фризуру која ће још више истаћи лице. Крис Еплтон фризер који је сарађивао са Џенифер Лопез и Ким Кардашијан саветује како да носимо фризуру и због чега није добро нисити бочни 

Фото: Профимедиа

 

- Раздељак на средини чини да линија косе изгледа пуније, а ви млађе јер су вам јагодице израженије.
„Желиш да повучеш те јагодице и подигнеш коњски реп за савршени угриз.“ Постављен пре мање од дан, видео је вец́ постао виралан на друштвеним мрежама, где је прегледан преко 1,7 милиона пута.

Лоб (дуги боб)

Савршена опција за лица која желе да изгледају виткије је свакако тренутно веома популаран лоб, односно дуги боб. Дужина од око 8 до 10 центиметара испод нивоа браде је савршена за вас. Ако тражите дефиницију, одлучите се за разбарушену, слојевиту опцију уместо класичног равног реза. Дужина браде и изнад браде је ризична за округли тип лица и треба је избегавати.

Фото: Профимедиа

 

Дуга, слојевита коса

Стил слојевитог шишања је савршен за девојке које негују дугу косу и не желе да је скрате. Дуга коса се мора шиашати словевито због димензије, не препоручује се раван крој. 

Фото: Профимедиа

 

Водите рачуна да волумен направите при крајевима, а не на средини главе јер ћете тако проширити лице. 

Шишке на страну

Шишке са стране ће одговарати било којој дужини косе и округлом лицу. Даће мекоћу и баланс округлом лицу, али пазите да не буду прекратке јер можете постићи супротан ефекат. Требало би да буду барем довољно дугачке да досегну половину дужине вашег носа. Уколико желите да нагласите очи шишкама на страну, ово је прави избор за вас!

Фото: Профимедиа

 

- Коврџава коса која је склоњена са лице даје вам затегнутост, јер се виде јагодице, а то додатно "мршави" лице -додаје фризер на друштвеној мрежи Тик Ток.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".