Оперите веш и осушите ујутру

- Оперите постељину ујутру и оставите да се ваше постељине осуше током дана пре него што их склоните увече - тврди Луси Акројд, експерименткиња за чишћење – каже она и додаје:

- Ако упутства за прање постељине то допуштају, додатно центрифугирајте постељину у машини пре него што је извадите. Осушите је у собама с пуно протока ваздуха и на подручјима која се не користе толико као на другим местима у кући како бисте избегли да их ударите или им додате влагу. Пребаците постељине преко ограде Чим завршите циклус прања, извадите постељине и добро их протресите како бисте смањили гужвање и наборе“, наставила је Луси.

- Најбољи начин да осушите постељину у затвореном простору је да тежите великој површини како би тканина у потпуности могла да дише. Ако сте у могућности, пребаците постељине преко ограде тако да можете искористити целу дужину степеништа да их осушите у равном и усправном положају.

Фото: Профимедиа

 

Искористите врата

- Ако немате довољно велики сушилицу за постељину, врата су прикладнији начин за сушење већих предмета попут јорганских навлака, постељина или покривача. Држите врата отворена док се предмет суши како бисте омогућили максималан проток ваздуха и спречили да се ваше постељине оштете.

Ако стављате предмет директно преко врата, проверите да ли је горњи део чист и без прашине – рекла је.

Фото: Профимедиа

 

Никада не стављајте мокре тканине на радијаторе

Може бити примамљиво осушити своју постељину на радијатору, али то није препоручљиво са сигурносне тачке гледишта јер постоји потенцијални ризик од пожара. Такође, прекривање радијатора влажном тканином може узроковати накупљање нежељене кондензације, што доводи до влаге или плесни.

Коришћење радијатора за сушење постељине или одеће може имати негативан ефекат на ваше рачуне за грејање јер не допушта правилну циркулацију ваздуха па ће вашој кући бити потребно више времена да постигне жељену температуру, а тиме ће и повећати потрошњу, пише "The Sun".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".