Припадници сплитске полиције целу ноћ са среде на четвртак неуморно су трагали за 29-годишњим Иваном Божићем који се сумњичи да је у среду нешто пре један сат у ноћи намерно аутомобилом покушао да убије 20-годишњег полицајца који је покушао да га заустави у улици Домовинског рата у Сплиту.

Али, како незванично сазнаје Слободна Далмација, нису засад имали среће и бегунац још није пронађен и ухапшен иако су добили неколико дојава где би он могао да се крије па су тако на подручју Солина и околине током ноћи извршили претраге неколико станова и кућа.

Лоцирање бегунца отежано је утолико што он, како се сазнаје, са собом нема мобилни телефон па га је немогуће лоцирати и пратити његово кретање преко сигнала и базних станица.

 

 

Зато полиција мора да се ослони на дојаве грађана и обавештајне разговоре с особама из Божићевог круга породице, пријатеља и познаника што онда доводи и до нетачних информација попут оне да је у среду поподне виђен у сплитској болници због чега је КБЦ Сплит у једном тренутку био "под опсадом" специјалне и интервентне полиције.

И у четвртак ујутро настављена је појачана полицијска контрола аутомобила на саобраћајницама на подручју Солина и околине.

Фото: Јутјуб принтскрин/Emergency München

 

Повређени полицијски службеник и даље је у болници, а према последњим информацијама стабилно је и даље је под интензивним надзором лекара.

 

 

Сплитској полицији помажу и колеге из шибенско-книнске Полицијске управе, с обзиром на могућност да је одбегли Божић тамо побегао јер је пореклом из Чврљева код Унешића.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Слободна Далмација)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".