Један од наших најшармантнијих младих глумаца, Вук Костић последњих неколико година био је у центру пажње медија због великог броја одиграних улога, али и због изгледа на који су "пале" многе младе даме.

О свом животу је у више наврата говорио у јавности. Он је открио да је његова породица пролазила кроз тешке тренутке. Прослављени глумац доживео је низ трагедија због чега у срцу носи велику празнину.

 

Фото: Архив Новости

 

 

Глумац Вук Костић и врло млад је изгубио оца Михајла Костића Пљаку, а са његовом смрћу и даље не може да се помири. Он је имао само 21 годину када је остао без великог ослонца.

- Мој отац је у кратком року доживео низ трагедија које су га обележиле и због којих је касније нас држао на окупу. Имао је само седам година кад му је мајка преминула пред сам почетак рата 1940, од туберкулозе. Бабу су му стрељали Немци у дворишту јер је покушавала да спречи одлазак сина Нестора, мог деде, у логор Маутхаузен, где је ипак одведен. А рођена сестра погинула му је неколико година после рата. Све је то узроковало да нас је чувао и учио нас шта значи породица. Био ми је узор у свему, од посла до хобија. Био је најјачи и најбржи, најдубље је ронио... Јесте да сам га изгубио кад ми је била 21 година, али стигао је да ми пренесе све што је знао. Ипак, није стигао да погледа мој први професионални филм "Апсолутних сто - истакао је Костић и додао да се није покајао што се бави глумом.

Иако се не труди да своју интиму крије од очију јавности, ретко ко зна да Вук има рођеног брата, који је од њега старији само годину дана. Ипак, он није неко ко воли да се истиче у медијима. 

Нестор је, како је Вук више пута говорио, добио име по деди, који је био један од оснивача и глумаца првог позоришта у Прокупљу, пре Другог светског рата. Љубав према спорту и води је, пак, наледио од оца, познатог глумца Михајла Костића Пљаке, који је своје синове од детињства водио на једрење, али и разне друге сктивности. Тако је Вук заволео лов - а Нестор воду.

Фото: Инстаграм принтскрин

 

 

- Наш отац био је морнар пре него што је завршио глуму, тако да нам је усадио љубав према води и природи уопште, па нас двојица углавном заједничко време проводимо бавећи се спортом. Ето, тако се догодило да Нестор сада ради на броду, а да сам ја глумац, па смо обојица, свако на свој начин, наследили оца - открио је Вук у једном интервјуу.

Нестор данас ради и живи у иностранству, али је до своје 22. године делио собу са братом Вуком, пре него што је одлучио да оде из Србије.

Вук је у неколико наврата говорио о томе колико му брат значи у животу па је очигледно да су, упркос томе што воде доста другачије животе, остали јако блиски.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".