На ноћном, готово сабласном снимку ловочуварског видео-надзора јасно се указују предатори, који пролазе поред камере. У Ловачком друштву "Трстеник" прецизирају да је чопор уснимљен на око 10 километара од Мале Дренове. Будући да је њихов опсег кретања у потрази за храном и до 50 километара, врло брзо би се могли наћи у центру неког од трстеничких села или у близини Крушевца.

Ипак, опасности по људе, додају, скоро да нема.

- Евентуално може бити угрожена стока, вукови реагују на људе једино у екстремним околностима, уколико су, на пример, рањени - каже за "Новости” Душан Костић, секретар Ловачког удружења.

- Генерално региструјемо повећан број предатора, а повећање броја дивљих свиња и лисица, прати и увећање броја шакала и вукова. Њихова појава у оволиком броју, ипак, у том рејону представља изненађење. Одавно се није догодило.

Трстеничко Ловачко удружење броји чак 1.570 чланова и има дозволу само за два контролисана одстрела годишње. Вукови су заштићена врста и могу се устрелити једино у организованој хајци. Наредног викенда организује се уношење дивљачи у ловиште. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".