Подсетио је на провокације двојице швајцарских играча у Русији.

- Истицање симбола двоглавог орла је била срамота, једноставно тужно. Спорт и политика морају да се одвоје, а ваши момци то нису урадили. Да сам био играч Србије на том Светском првенству вероватно бих нокаутирао или Џаку или Шаћирија - каже бивши репрезентативац.

Фото: Laurent Gillieron/Keystone via AP

 

Наставио је у сличном тону. 

- Искрено да вам кажем, Швајцарци нека буду спремни на све: Србија нема шта да изгуби. Не знам колико ће кости да држе. Али пре четири године све провокације су потекле са швајцарске стране. Тај двоглави орао није био производ емоције, то је било планирано све време. То што се десило у Русији не можемо да заборавимо. Ако провоцираш мораш да очекујеш да звечи на терену. Има она лепа изрека: сваког сретнеш два пута у животу.

Фото: Laurent Gillieron/Keystone via AP

 

Швајцарци се плаше и претеране реакције. 

- Не бих прецртао ту могућност. Да сам још играч ја сигурно бих. Надам се да ће све протећи мирно, али Срби ће бити спремни на све. Биће невероватно емотивно, биће сјајна утакмица. Сумњам да су момци који су били ту 2018. олако прешли преко свега. Нешто је ту остало.

Навео је и зашто је отишао у репрезентацију Србије као омладински репрезентативац Швајцарске.


- Слушао сам своје срце и желео сам да играм за своју домовину. Од Србије сам добио вец́е признање. Заиста су ме хтели. На крају је то била исправна одлука. Нажалост, никада у каријери нисам играо против Швајцарске, то би сигурно било емотивно.

Питали су Кузмановића и да ли је упознао Новака Ђоковића.

- Да, срео сам га једном у Лондону. Када смо имали пријатељску утакмицу против Јужне Кореје, дошао је и сео на клупу. Он је само опуштен и 'наелектрисан' момак. Наравно, гледац́е и утакмице на Светском првенству и бодрити Србију.

Питали су га и зашто многи гледају негативно на Новака. 

- Зато што је најбољи на свету. То је нормално. Свако ко је број један је омражен. Кристијано Роналдо - сви желе да падне, исто је и са Лионелом Месијем. Ђоковиц́ ц́е играти још неколико година и тада ц́е вероватно оборити рекорд са највише Гренд слемова.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".