Кад је Черити имала четири године, мајка јој је полила главу бензином у очајном покушају да убије паразите.

- Моја мајка била је очајна. Нисмо могли да приуштимо да трошимо новац на скупе третмане који нису деловали и није знала шта да учини. Бензин је био идеја моје баке. Рекла је мами да су у њено време користили керозин како би истребили вашке и да је то деловало пуно боље од свега што је покушавала. Још ми није јасно зашто ју је моја мајка послушала. То је било врло опасно - прича Шерити.

Након што је у кади премазала њену главу и косу њене сестре лако запаљивом течношћу, Черитина мајка отишла је у приземље да скува вечеру.

- Сећам се да је тако ужасно мирисало да ми је готово позлило. Сишле смо доле и она је почела да кува вечеру на шпорету. Отишла сам да причам с њом, али она је пушила цигарету и пепео ми је пао на косу. Запалила сам се попут шибице. Сећам се да је мама вриштала, али чудно, након тога се скоро ничега више не сећам. Верујем да је то било толико трауматично да сам то убрзо заборавила - испричала је Черити.

Она открива да јој је речено да ју је мајка, за коју тврди да је алкохоличарка, умотала у пешкир и однела напоље, а добила је опекотине по грудима и рукама. Комшиница, која је видела дим и ватру, позвала је хитну помоћ, а њена мајка утрчала је назад у кућу како би њену сестру извела напоље.

- Одвели су ме у локалну болницу, али опекотине су биле толико тешке да сам авионом пребачена у болницу Универзитета Мичиген у Ен Арбору која има специјализовану јединицу за опекотине. Опечена сам по целом лицу, врату, левој руци, деловима леве ноге и леђима - испричала је Черити.

Она је неколико месеци провела у индукованој коми, а задобила је опекотине трећег степена које су прекриле 60 посто њеног тела. Имала је срећу што је уопште остала жива. На свом дугачком путу ка опоравку прошла је бројне операције и рехабилитацију, а својој мајци није опростила ни до дана данашњег.

Док је Черити лежала у болници борећи се за преживљавање, локална служба за заштиту деце забранила је њеној мајци да буде са њом. Черитин тата је на крају добио пуно старатељство док се она опорављала.

- Никада нећу моћи да јој опростим оно што ми је учинила. Никада се није иизвинила нити прихватила одговорност и то ми заиста смета. Још не могу да верујем да је мислила да је у реду да нам стави керозин на косу. Јако ми је драго што је моја сестра добро - казала је.

Черити жели да помогне људима који пролазе сличне трауме као и она, па се школује за медицинску сестру специјализовану за опекотине, а тренутно је у срећној љубавној вези.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".