Kad je Čeriti imala četiri godine, majka joj je polila glavu benzinom u očajnom pokušaju da ubije parazite.

- Moja majka bila je očajna. Nismo mogli da priuštimo da trošimo novac na skupe tretmane koji nisu delovali i nije znala šta da učini. Benzin je bio ideja moje bake. Rekla je mami da su u njeno vreme koristili kerozin kako bi istrebili vaške i da je to delovalo puno bolje od svega što je pokušavala. Još mi nije jasno zašto ju je moja majka poslušala. To je bilo vrlo opasno - priča Šeriti.

Nakon što je u kadi premazala njenu glavu i kosu njene sestre lako zapaljivom tečnošću, Čeritina majka otišla je u prizemlje da skuva večeru.

- Sećam se da je tako užasno mirisalo da mi je gotovo pozlilo. Sišle smo dole i ona je počela da kuva večeru na šporetu. Otišla sam da pričam s njom, ali ona je pušila cigaretu i pepeo mi je pao na kosu. Zapalila sam se poput šibice. Sećam se da je mama vrištala, ali čudno, nakon toga se skoro ničega više ne sećam. Verujem da je to bilo toliko traumatično da sam to ubrzo zaboravila - ispričala je Čeriti.

Ona otkriva da joj je rečeno da ju je majka, za koju tvrdi da je alkoholičarka, umotala u peškir i odnela napolje, a dobila je opekotine po grudima i rukama. Komšinica, koja je videla dim i vatru, pozvala je hitnu pomoć, a njena majka utrčala je nazad u kuću kako bi njenu sestru izvela napolje.

- Odveli su me u lokalnu bolnicu, ali opekotine su bile toliko teške da sam avionom prebačena u bolnicu Univerziteta Mičigen u En Arboru koja ima specijalizovanu jedinicu za opekotine. Opečena sam po celom licu, vratu, levoj ruci, delovima leve noge i leđima - ispričala je Čeriti.

Ona je nekoliko meseci provela u indukovanoj komi, a zadobila je opekotine trećeg stepena koje su prekrile 60 posto njenog tela. Imala je sreću što je uopšte ostala živa. Na svom dugačkom putu ka oporavku prošla je brojne operacije i rehabilitaciju, a svojoj majci nije oprostila ni do dana današnjeg.

Dok je Čeriti ležala u bolnici boreći se za preživljavanje, lokalna služba za zaštitu dece zabranila je njenoj majci da bude sa njom. Čeritin tata je na kraju dobio puno starateljstvo dok se ona oporavljala.

- Nikada neću moći da joj oprostim ono što mi je učinila. Nikada se nije iizvinila niti prihvatila odgovornost i to mi zaista smeta. Još ne mogu da verujem da je mislila da je u redu da nam stavi kerozin na kosu. Jako mi je drago što je moja sestra dobro - kazala je.

Čeriti želi da pomogne ljudima koji prolaze slične traume kao i ona, pa se školuje za medicinsku sestru specijalizovanu za opekotine, a trenutno je u srećnoj ljubavnoj vezi.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".