Репрезентација Србије поражена је на отварању Светског првенства од селекције Бразила резултатом 2:0 у оквиру првог кола групе Г.

Стрелац оба поготка на овом мечу био је нападач Тотенхема Ришарлисон који је срушио снове српске јавности о могућем подвигу против "кариока".

На овој утакмици виђено је прегршт атрактивних потеза, а није изостала ни подршка са трибина. На стадиону у Дохи окупио се велики број српских навијача који су бодрили нашу репрезентацију.

Иако су бразилски навијачи били знатно бројнији, у одређеним периодима навијачи "орлова" су их убедљиво надгласали. 

Фото: Танјуг/АП

 

На стадиону су током утакмице са Бразилом били и родитељи српског везњака Немање Гудеља који су пружали подршку свом сину, али и целој репрезентацији Србије.

Гудељ је на свом Инстаграм профилу поделио фотографију својих родитеља са развијеном српском заставом насталу непосредно пре утакмице са Бразилом. 

Фото: Инстаграм принтскрин/немањагудељ

 

Српског фудбалера на Светском првенству у Катару прати и његова девојка, певачица Анастасија Ражнатовић.

Подсетимо, породица Гудељ позната је као спортска породица. Немањин отац је Небојша Гудељ бивши српски фудбалер и прослављени бек Партизана те сигурно зна из свог искуства колико је подршка битна пред неки важан меч. Поред српског великана, старији Гудељ бранио je и боје НАЦ Бреде и Спарте из Ротердама. Управо је његова интернационална каријера разлог што је Немања прошао фудбалску академију Бреде, клуба за који је уписао и свој први званични меч у сениорској каријери. 

Фото: Н. Скендерија

 

Поред два запажена фудбалера, у породици Гудељ још два члана се налазе у спортским водама. Реч је Немањином млађем брату Драгиша који је фудбалер и сестри Вањи која је тенисерка. Небојшин млађи син, рођен у Холандији, пошао је очевим стопама и игра на позицији левог бека.

 

 

Пред Србијом су две веома важне утакмице које ће одлучивати о даљој судбини репрезентације на Мундијалу па ће подршка са трибина много значити "орловима" који се тренутно налазе на деоби последњег места групе Г заједно са селекцијом Камеруна. 

Фудбалери Србије наредну утакмицу играју у понедељак, 28. новембра, од 11.00 часова против селекције Камеруна, док ће Бразилци одмерити снаге са екипом Швајцарске истог дана од 17.00 сати.

Фото: Танјуг/АП

 

Последњу утакмицу наша екипа игра 2. децембра од 20.00 часова против селекције Швајцарске.

Стандингс провидед бy Софасцоре

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".