Reprezentacija Srbije poražena je na otvaranju Svetskog prvenstva od selekcije Brazila rezultatom 2:0 u okviru prvog kola grupe G.

Strelac oba pogotka na ovom meču bio je napadač Totenhema Rišarlison koji je srušio snove srpske javnosti o mogućem podvigu protiv "karioka".

Na ovoj utakmici viđeno je pregršt atraktivnih poteza, a nije izostala ni podrška sa tribina. Na stadionu u Dohi okupio se veliki broj srpskih navijača koji su bodrili našu reprezentaciju.

Iako su brazilski navijači bili znatno brojniji, u određenim periodima navijači "orlova" su ih ubedljivo nadglasali. 

Foto: Tanjug/AP

 

Na stadionu su tokom utakmice sa Brazilom bili i roditelji srpskog veznjaka Nemanje Gudelja koji su pružali podršku svom sinu, ali i celoj reprezentaciji Srbije.

Gudelj je na svom Instagram profilu podelio fotografiju svojih roditelja sa razvijenom srpskom zastavom nastalu neposredno pre utakmice sa Brazilom. 

Foto: Instagram printskrin/nemanjagudelj

 

Srpskog fudbalera na Svetskom prvenstvu u Kataru prati i njegova devojka, pevačica Anastasija Ražnatović.

Podsetimo, porodica Gudelj poznata je kao sportska porodica. Nemanjin otac je Nebojša Gudelj bivši srpski fudbaler i proslavljeni bek Partizana te sigurno zna iz svog iskustva koliko je podrška bitna pred neki važan meč. Pored srpskog velikana, stariji Gudelj branio je i boje NAC Brede i Sparte iz Roterdama. Upravo je njegova internacionalna karijera razlog što je Nemanja prošao fudbalsku akademiju Brede, kluba za koji je upisao i svoj prvi zvanični meč u seniorskoj karijeri. 

Foto: N. Skenderija

 

Pored dva zapažena fudbalera, u porodici Gudelj još dva člana se nalaze u sportskim vodama. Reč je Nemanjinom mlađem bratu Dragiša koji je fudbaler i sestri Vanji koja je teniserka. Nebojšin mlađi sin, rođen u Holandiji, pošao je očevim stopama i igra na poziciji levog beka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dragi (@dragigudelj)

 

Pred Srbijom su dve veoma važne utakmice koje će odlučivati o daljoj sudbini reprezentacije na Mundijalu pa će podrška sa tribina mnogo značiti "orlovima" koji se trenutno nalaze na deobi poslednjeg mesta grupe G zajedno sa selekcijom Kameruna. 

Fudbaleri Srbije narednu utakmicu igraju u ponedeljak, 28. novembra, od 11.00 časova protiv selekcije Kameruna, dok će Brazilci odmeriti snage sa ekipom Švajcarske istog dana od 17.00 sati.

Foto: Tanjug/AP

 

Poslednju utakmicu naša ekipa igra 2. decembra od 20.00 časova protiv selekcije Švajcarske.

Standings provided by Sofascore

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".