Велики потрошач

Ако волите да идете у шопинг и трошите новац на себе и друге, у овој сте категорији. Велики потрошач нема никаквих проблема да извади кеш или картицу ако му се куповина чини исправном. Уживате у животу и ономе што вам нуди, а понекад и не размишљате о томе колико новца имају на располагању.

Фото: Профимедиа

 

 

Шкртица

Помно пратите сваки динар који вам оде из новчаника. Опрезни сте с финансијама и увек имате залиху "за црне дане". Људи као ви немају проблема с дуговима. Страхујете да колико год били штедљиви, никад није довољно. То значи да вероватно себи и ближњима ускраћујете оно што желите, па чак и оно што вам је потребно. Увек пазите да у куповини прођете што повољније па макар сатима обилазили радње узалуд. Драже вам је да губите време него паре.

Играч

Воле неизвесност и ризик. Ако се упусте у неки посао, попут куповине куће или викендице, у стању су да сваки дан једу суви хлеб само да би имали за оно што су наумили. Финансије су за овакав тип људи игра у којој могу да добију или изгубе. Сваки дан је нова авантура.

Фото: Пиксабеј

 

 

Жељни сигурности

Овај тип људи стално проверава каква им је финансијска ситуација, јер желе да буду сигурни да су безбедни. Није им тешко да потроше новац као шкртици, али добро размисле пре куповине. Фонд за црне дане имају обавезно. Уз овакав начин размишљања вероватно се неће наћи у финансијским проблемима.

Идеалиста

Новац им је у животу нужно зло и никако приоритет. Најтежи посао им је плаћање рачуна и то обављају на брзину. Воле да уживају у малим стварима као што је залазак сунца или гледање доброг филма и не размишљају како и новац може да буде заслужан за лепе ствари. Креативци су најчешће у овој групи а због таквог начина размишљања лако западају у финансијске проблеме.

(Информер)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".