Prosinečkog su pitali da predvidi kako će u Kataru proći Hrvatska, koja u Kataru brani srebro osvojeno na SP-u u Rusiji pre četiri godine.

- Vrlo teško se to može ponoviti, ali Hrvatska ima jednu dobru reprezentaciju, mogu reći solidnu ekipu s dobrim, mlađim igračima. Ipak sve zavisi od toga kakav će biti Luka (Modrić), koji je vođa ove ekipe. Hrvatska će proći grupu, a posle je sve moguće. Reč je o ekipi koja zna i dobro igra, pa se rezultatski gledano, nikad ne zna sa Hrvatskom. Imaju kvalitet, u pitanju je spoj mladih i iskusnijih igrača, tako da neka Hrvatska prvo prođe grupnu fazu, a onda može da bude svašta. Da ponovi Rusiju - teško, ali to može da bude vrlo zanimljivo prvenstvo za Hrvatsku - rekao je Prosinečki.

Foto: N. Skenderija

 

U nastavku je govorio o srpskoj reprezentaciji, koja prvu utakmicu igra protiv jednog od najvećih favorita za osvajanje svetskog zlata, reprezentacije Brazila.

- Srbija je dugo imala problema, nije uspevala da se kvalifikuje na velika takmičenja, a i kad bi to uspela nije prolazila prvi krug. Mislim da je Piksi napravio dobru atmosferu, ulio je ekipi samopouzdanje. I do sada su pojedinačno bili dobri, a sada i kolektivno. Piksi je to doneo, biće im teško, ali verujem da će biti drugi u grupi iza Brazila, koji je po meni prvi favorit za titulu prvaka. Generalno, mislim da mogu da budu jako dobri. Pojedinačno su jako dobri, selektor im je dao drskost kakvu je i on imao kao igrač tako da sad izgledaju jako, jako dobro. Manje-više isto kao i Hrvatska posle eventualnog prolaska grupe. Srbija je pobedila u Portugalu, pa nedavno bez problema Norvešku sa jednim Erlingom Haalandom u Ligi nacija. To je jedna sasvim druga reprezentacija nego pre kada su imali dobre pojedince, ali nikad dobar kolektiv. Piksi je to sve posložio i izgledaju jako dobro. Sve je moguće - poručio je.

(Mondo)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".