Монструозни злочин одиграо се 15. октобра у Добоју, осумњичени су идентификовани и ухапшени после 43-часовног беспрекидног рада  полиције ПУ Добој.

- Слободе су лишени З.Б., С.П. и А.С., сви из Добоја, за које постоји основ сумње да су употребом силе и пријетње увукли Б.Ф. у аутомобил "Хyундаи". Током вожње С.П. и А.С. су га тукли задајући му више удараца по целом телу - саопштио је ПУ Добој.

Жртву су одвезли у Горњу Пакленицу, где су га С.П. и А.С. држали, док му је З.Б. скинуо одећу.

- Након тога му је везао руке пластичним везицама, а потом му употребом скалпела нанео више повреда по целом телу. Када је жртва изгубила свест, осумњичени су побегли, оставивши Б.Ф. у бесвесном стању - наводе у полицији.

Жртву је пронашао мештанин који је позвао његову породицу, након чега је превезен у болницу. Имао је око 40 резова на телу. Незванично се сазнаје да Б.Ф. из страха није желео да сарађује с полицијом и открије ко су били нападачи, што је полицији отежало посао.

- По наредби Основног суда Добој извршен је претрес стана који користи З.Б. при чему су пронађени предмети који се могу довести у везу са извршеним кривичним делима, мања количина дроге и муниције - саопштио је ПУ Добој.

Додају да су против свих осумњичених поднесени извештаји тужилаштву о извршеном кривичним делу злостављање, мучење и друго нељудско и понижавајуће поступање и тешка телесна повреда, док се З.Б. терети за поседовање дроге и оружја. Сви су спроведени у тужилаштво, које ће након саслушања одлучити о предлогу за притвор.

(Новости)