Monstruozni zločin odigrao se 15. oktobra u Doboju, osumnjičeni su identifikovani i uhapšeni posle 43-časovnog besprekidnog rada  policije PU Doboj.

- Slobode su lišeni Z.B., S.P. i A.S., svi iz Doboja, za koje postoji osnov sumnje da su upotrebom sile i prijetnje uvukli B.F. u automobil "Hyundai". Tokom vožnje S.P. i A.S. su ga tukli zadajući mu više udaraca po celom telu - saopštio je PU Doboj.

Žrtvu su odvezli u Gornju Paklenicu, gde su ga S.P. i A.S. držali, dok mu je Z.B. skinuo odeću.

- Nakon toga mu je vezao ruke plastičnim vezicama, a potom mu upotrebom skalpela naneo više povreda po celom telu. Kada je žrtva izgubila svest, osumnjičeni su pobegli, ostavivši B.F. u besvesnom stanju - navode u policiji.

Žrtvu je pronašao meštanin koji je pozvao njegovu porodicu, nakon čega je prevezen u bolnicu. Imao je oko 40 rezova na telu. Nezvanično se saznaje da B.F. iz straha nije želeo da sarađuje s policijom i otkrije ko su bili napadači, što je policiji otežalo posao.

- Po naredbi Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana koji koristi Z.B. pri čemu su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim delima, manja količina droge i municije - saopštio je PU Doboj.

Dodaju da su protiv svih osumnjičenih podneseni izveštaji tužilaštvu o izvršenom krivičnim delu zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje i teška telesna povreda, dok se Z.B. tereti za posedovanje droge i oružja. Svi su sprovedeni u tužilaštvo, koje će nakon saslušanja odlučiti o predlogu za pritvor.

(Novosti)