Глумац Петар Бенчина гостујући у емисији "Балканском улицом" присетио се својих младалачких несташлука те искрено говорио о томе какав је био ђак и да ли је лагао.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

 

- Нисам се дуго потукао. У средњој школи је било последњи пут. Разрачунали смо се овако, нисмо ломили инвентар. Нама мало мора да се попусти, ми смо одрасли деведесетих, свашта је ту било. И доста наше генерације је однела та атмосфера и тај пад деведесетих - истакао је Петар и додао:

 

- Био сам у гротлу тога. Имао сам снажну породицу, то сам касније схватио. Баш сам се налазио у томе, али нисам учествовао. Мој крај је та Шилерова, Херцеговачка, у Земуну и ту се све то дешавало. Не ови велики, то је увезено, они нису Земунци, али ту се све то одвијало и оно што је са друге стране закона. Неки људи су одлазили у затвор, излазили. за многе њих и даље знам да су добри људи иако су стицајем тих околности били у затвору, Некако нису све породице биле спремне да одбране своју децу и понуде неку заштиту и неки другачији пут. Ту је било доста и радничких породица које су сломљене не само транзицијом него тим паклом, позатваране су те фабрике и једноставно се десило да су та деца жртве тог времена. Неки су се ишчупали, многи, али неки и не баш, али стварно мислим, сећам се свих њих као деце и знам да су добри људи.

- Ја немам појма шта је то конкретно, али то је скуп, као кад ти падне имунитет, ту се усложи све. Ти људи да би прехранили породице нису били код куће, та деца су била, препуштена. Има сигурно ту неке и одговорности али таква је атмосфера створена да је то било на длану и некако можда нико није имао времена да им утуви у главу - истакао је Петар и додао:

- Има ових који су сад заузети милионима, што може да буде подједнако кобно као и код овог што је ишао за хлеб. Подједнако, одуство је одсуство. Ово са милионима је много горе, а ово је трагично.

Током емисије глумац и водитељка су се дотакли теме ко је бољи саговорник Петар или његова супруга Тамара, те дошли до закључка кроз смех да би можда било најбоље да следећи гости буду њихови родитељи када је Петар открио и да његов тата увек све каже како јесте и присетио се детињства и школских дана.

Фото: Н. Скендерија

 

- Он је имао добру улогу када оде на родитељски. Пошто сам лагао све што сам могао да слажем, сви су умрли који су могли да умру у целој породици, болести сам све прележао, мама је била та која је подривала, бодрила је то, глумила тамо те моје сценарије које сам ја представљао, а ћале, већ сам био катастрофа, не знам да ли и пред избацивање, и разредна се наоштрила, а ћале каже: "То ово све, то је неоправдано, то је катастрофа, по целу ноћ гледа НБА...", он све каже како јесте - рекао је Петар искрено у емисији "Балканском улицом".

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".