Кошаркаши Мајами хита поражени су ноћас у гостима од екипе Торонта са 112:104, а млада нада српске кошарке Никола Јовић уписао се у историју клуба са Флориде. 

Јовић је постао најмлађи играч Мајамија који се нашао у стартној петорци на једном мечу НБА лиге. Бивши играч Меге имао је тачно 19 година и 160 дана у тренутку одигравања меча.

Јовић је имао запажену улогу у поразу свог тима и за нешто мање од 24 минута проведена на паркету забележио је 13 поена, уз 3 скока и по једну украдену лопту и асистенцију. Јовићу је ово уједно и рекорд каријере у НБА лиги. 

Фото: Профимедиа

 

У екипи Мајамија бољи од осталих је био Макс Струс са 20 поена, поен мање је уписао Кајл Лаури, док је Гејб Винсент постигао 16 поена.

Мајами је овим пораз дошао до скора од седам победа и осам пораза, а екипа из Канаде има девет победа на 16 одиграних утакмица.

Никола Јовић је српски кошаркаш рођен 2003. године у Лестеру, Енглеској. Висок је 2.08м и игра на позицији три у НБА лиги. На драфту је биран од стране Мајами хита као 27. пик 2022. године. У нашој земљи је играо само за Мегу баскет, а дебитовао је у фебруару прошле године на Купу Радивоја Кораћа. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".