Košarkaši Majami hita poraženi su noćas u gostima od ekipe Toronta sa 112:104, a mlada nada srpske košarke Nikola Jović upisao se u istoriju kluba sa Floride. 

Jović je postao najmlađi igrač Majamija koji se našao u startnoj petorci na jednom meču NBA lige. Bivši igrač Mege imao je tačno 19 godina i 160 dana u trenutku odigravanja meča.

Jović je imao zapaženu ulogu u porazu svog tima i za nešto manje od 24 minuta provedena na parketu zabeležio je 13 poena, uz 3 skoka i po jednu ukradenu loptu i asistenciju. Joviću je ovo ujedno i rekord karijere u NBA ligi. 

Foto: Profimedia

 

U ekipi Majamija bolji od ostalih je bio Maks Strus sa 20 poena, poen manje je upisao Kajl Lauri, dok je Gejb Vinsent postigao 16 poena.

Majami je ovim poraz došao do skora od sedam pobeda i osam poraza, a ekipa iz Kanade ima devet pobeda na 16 odigranih utakmica.

Nikola Jović je srpski košarkaš rođen 2003. godine u Lesteru, Engleskoj. Visok je 2.08m i igra na poziciji tri u NBA ligi. Na draftu je biran od strane Majami hita kao 27. pik 2022. godine. U našoj zemlji je igrao samo za Megu basket, a debitovao je u februaru prošle godine na Kupu Radivoja Koraća. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".