Ова несвакидашња несрећа догодила се док је авион превозио псе слабијег здравља који је требало да буду смештени у различите азиле. Пси и чланови посаде у авиону су повређени, али нико од њих није животно угрожен, преноси Гардијан.

Сви пси су под надзором ветеринара, саопштено је из Друштва за заштиту људи и животиња.

За сада није познато шта је проузроковалу несрећу, а околности испитују Национални одбор за безбедност саобраћаја и Савезна управа за цивилно ваздухопловство. Авион је тешко оштећен док је пропадао кроз дрвећа и пао на терен. Крила су испала из лежишта летелице, а просуто је око 300 галона горива, пренео је Гардијан.

Први су на лице места стигли радници голф терена, који су одмах притекли у помоћ.

- Ово је било катастрофално слетање јер су морали да пролете кроз дрвеће- рекао је Метју Хертер из ватрогасне службе за Гардијан. Он је такође истакао да су пилот и копилот успели да учине скоро немогуће и уопште приземље авион тако да нико није страдао.

- Нисмо могли да замислимо шта се догодити, али веома ми је драго да су сви добро - Изјавила је Меги Тејт-Техтман, директор за организациони развој у Друштву за заштиту људи и животиња у Вокиша области, за Гардијан.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".