Имају две руке и свака има по једну ногу, при чему Кармен контролише десну ногу, а Лупита леву.

У Јутјуб видеу 'Аск Ме Анyтхинг' одговориле су на низ питања о интимности, својим хобијима и образовању, неприкладним коментарима које добијају и брачним плановима. Кармен има дечка па је поделила и како функционише њихова веза.

- Изласци су процес учења за све. Морали смо да разговарамо о томе које су границе у реду, а које нису - каже Кармен, која излази са својим тренутним дечком годину и по. Упознали су се преко једне апликације за упознавање. Кармен је рекла и како му је одмах рекла за своје стање, али је признала да јој је било непријатно да покаже да је сијамска близнакиња.

Њена близнакиња Лупита на везе гледа ипак врло другачије јер је признала да је 'асексуална'. Кармен своју сестру често задиркује да је лоша 'подршка'. Додала је и како јој брак није у првом плану јер има само 21 годину те да са својим партнером није била интимна, али да то њему и не смета. 

Сестре су рекле да се не сматрају себе особама са инвалидитетом јер сматрају да је инвалидитет само ако ти од нечега направиш инвалидитет. Кад су биле мале, провеле су године на физикалној терапији учећи како да седе и користе своје ноге, а кад су имале четири године, заједно су направиле прве кораке. Лекари су размишљали да их раздвоје, али су закључили да то није сигурно јер деле превише виталних органа и доњи део кичме.

Лупита такође болује од сколиозе (бочне закривљености кичме) па за њу постоји висок ризик од смрти или оштећења мозга када би их раздвајали. Када су их и питали да ли желе да се некада раздвоје, обе су одговориле 'не', пише британски Дејли мејл.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".