Горан је признао да је почео каријеру заједно с колегом Ацом Лукасом, који му је био узор.

Фото: Милена Анђела

 

- Аца Лукас ми је био први путоказ како треба да радим. Он је у то време свирао с Викторијом, виђао сам га највише на гитаријадама. Једном сам дошао кад је певао и видео сам како преврће кафану наглавачке. Занимало ме о чему се ту ради, па сам схватио да је он почео да пева и рок и фолк. Некако је то спојио и испао је скроз трећи жанр. Мислим да Лукас и ја нисмо народњаци, ја то не знам да певам. Увек смо ту негде шетали. Лукас је фолк, али код њега има свега, много поп песама. Моје песме не могу да певају народњаци, то би отишло у скроз други смеру - каже певач на почетку и наставља:

Фото: Петар Милошевић

 

- Кад сам певао рок, борио сам се с тим да се не навучем на пороке. То је такво окружење било. Лукаса дуго познајем, он је преталентован човек. Не знам да ли користи неке опијате јер га никада нисам видео. Најбоље је да он о томе прича, мени је само битно какав је човек и музичар. Никад нећу да заборавим кад смо му, као бенд, били гости на Сајму. На томе смо му много захвални до данас. Ми смо се продали народњацима само због зараде. Није у року било пара и то је чињеница. Мислим да је тако и данас.

Фото: Јутјуб принтскрин/CityRecordsOfficial

 

Глухаковић тврди да с колегама редовно наступа, али да тезге не рекламирају превише на друштвеним мрежама.

- Ми имамо доста наступа иако се толико не експонирамо на Фејсбуку и Инстаграму. Не рекламирамо тезге, а увек је пуно у клубовима. Као клинац сам почео да се бавим музиком, свирајући по земунским подрумима. Имао сам нос за то да окупим добре музичаре око себе. Сви смо заједно увек добро функционисали. ОК бенд јесте заправо моја соло каријера. Албум сам почео да радим сам, али нисам себе видео као индивидуалца, као певача. Кад смо ми кретали, није било много бендова. Сад не можете да стигнете да их набројите - каже Горан.

Фото: Н.Фифић

 

Он се потом присетио упознавања с покојном хитмејкерком МариномТуцаковић, па је открио како је предвидела да ће бити звезда.

- Што се тиче Марине Туцаковић и њеног супруга Футе, с њима сам ступио у контакт још као врло млад. Много ми се допадало како Фута свира. Кад су дошли једном на место где смо свирали, подмитио сам конобара да иде да прислушкује шта Марина и он причају. Кад смо разговарали након тога, Марина прво што је приметила јесте да сам био мамац за жене. Видела је да су на сплаву девојке луделе за мном, па је рекла да ће то да ми направи каријеру. То јесте била истина. Терала ме да се пробијем без бенда, да имам велики потенцијал и да треба да гурам своју причу, али сам ишао својеглаво. Верујте да певање с бендом има неописиво добру енергију и за то живим - закључује Глухаковић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ђорђе Балашевић - ретроспектива каријере

(Република)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".