У то време, тада је очекивала да изађе њена плоча за коју се претпостављало да ће бити прави хит: 

- Очекује се излазак моје плоче у новембру, то је требало да буде права бомба и ја одлазим у Љубљану да снимим ЛП плочу. Рајко Дујмић, иначе аранжер и продуцент свих песама и компизотор пет, ме чека у студију и ја га питам га коју ћемо као да снимамо прву, он као ‘Кај год, ајде ону Зора је’, то је као без везе. Рек’о мени се та песма свиђа, а он ми одговори ‘Која песма од три акорда?’. И ја уђем у студио, ставим слушалице, станем пред микрофон и пушта он мени матрицу и ја га питам што је таква матрица и да ли ће бити још нешто снимљено – прича Неда са сетом.

Фото: АТА имагес

 

 

Међутим, Неди се није допало како је све то звучало, па је то и рекла: 

– Кажем му да ми се нешто не свиђа, некако је празњикаво, погрешан ритам, не чујем ту песму тако, а он на све то каже ‘Молим, не свиђа ти се песма, не свиђа ти се аранжман? Хвала лепо, ја одлазим из овог пројекта и то би било то’. Стисну човек дугме, премота траку, захвали се кроз стакло и каже ‘То би било то од мене’. Ја у шоку, стојим иза затворених врата и видим човек излази из студија. Ја у чуду, шокирана почнем да плачем – 

Аутор песме "Зора је сванула", Ђорђе Новковић ју је изгрдио због тога шта је рекла:

- Каже он мени "Јао Недо, је л’ си видела шта си сад урадила?", па рек’о ‘Је л’ ја немам право ништа да кажем, немам право гласа, јер се то ради о мојом песми и мени или неком петом? Одемо ми за Загреб и не знамо шта ћемо сад. Немамо пет песама, јер овај однесе све, аранжмане, матрице, све – прича Неда и наставља:

Фото: АТА имагес

 

– После три месеца размишљања, дилема, трилема, јављају мени да је дошао нови продуцент и да је снимио „Зора је сванула“ и да ћу бити шокирана. Одем ја за Загреб, почињем да певам и почињем да плачем - рекла је Неда.

Без обзира на то што сарадња и сусрет нису били савршени, Неди су остале лепе успомене на овог музичара:

– Није се никад извинио, он није такав човек. Велики је емотивац, али је једноставно такав је пргав човек, свој. Ми смо после сарађивали, он је мене обожавао. После несретног рата и кад је престала та комуникација, срели смо и рекао ми је ‘Знаш шта стара, ја сам снимио са новом певачицом "Очи твоје говоре", али сам је терао стотину пута да бар мало буде Неда Украден, али нисам успео. И зато си ти јединствена и зато се ми свађамо стално’ - испричала је Неда.

(Гранд онлине)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".