Дечак кога је јуче ударио воз на прелазу у улици а Димитрија Туцовића у Нишу, стабилног је стања и нема погоршање повреда, сазнаје "Блиц".

- Пацијент је стабилан. Контролни ехо и радиолошки налази не показују прогресију повреда - кажу у Клиничком центру у Нишу.

Како је "Блиц" писао, одмах након незгоде дечак је превезен у КЦ Ниш ради дијагностике којом је утврђено да нема повреду главе и да је задобио прелом неколико ребара, повреду пршљена али без неуролошких испада и контузију плућа.

После незгоде био је свестан је, тренутно хемодинамски стабилан и комуникативан. Пребачен је на Клинику за дечију хирургију и ортопедију, ради даљег лечења Инфраструктура железнице Србије саопштила је да се незгода на путном прелазу у Нишу, у којој је повређен дечак стар 15 година десила у тренутку док су рампе биле спуштене.

- У 7.57 сати, на путном прелазу на прузи Ниш – Ћеле Кула, у тренутку када су рампе биле спуштене, теретни воз налетео је на петнаестогодишњег дечака, који је том приликом повређен. Иако су рампе биле спуштене, дечак је покушао да пређе пругу и у тренутку несреће се нашао на колосеку, када је наишао теретни воз који је саобраћао из Ниша за Димитровград - навео је ПР овог предузећа Ненад Станисављевић.

Он је додао да је путни прелаз у улици Димитрија Туцовића у Нишу обезбеђен аутоматским полубраницима са светлосним саобраћајним знацима и знацима вертикалне друмске сигнализације.

- У тренутку несреће сви уређаји на путним прелазу радили су и били исправни. Дечак је са повредама колима Хитне помоћи превезен у Клинички центар Ниш, где су у току испитивања. Према нашим незваничним информацијама са терена и изјавама сведока, дечак је у тренутку несреће имао слушалице на ушима. Истрага која је у току треба да утврди шта се догодило и зашто је дошло до несреће - рекао је Станисављевић.

"Инфраструктура железнице Србије" још једном апелује и упозорава да се посебно на путним прелазима поштују прописи и саобраћајна сигнализација, да се пруга не прелази када су рампе спуштене и да пешаци и учесници у друмском саобраћају приликом преласка преко пруге буду пажљиви, савесни и одговорни, јер само тако могу да се спрече овакве несреће и сачувају људски животи.

 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".