Dečak koga je juče udario voz na prelazu u ulici a Dimitrija Tucovića u Nišu, stabilnog je stanja i nema pogoršanje povreda, saznaje "Blic".

- Pacijent je stabilan. Kontrolni eho i radiološki nalazi ne pokazuju progresiju povreda - kažu u Kliničkom centru u Nišu.

Kako je "Blic" pisao, odmah nakon nezgode dečak je prevezen u KC Niš radi dijagnostike kojom je utvrđeno da nema povredu glave i da je zadobio prelom nekoliko rebara, povredu pršljena ali bez neuroloških ispada i kontuziju pluća.

Posle nezgode bio je svestan je, trenutno hemodinamski stabilan i komunikativan. Prebačen je na Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju, radi daljeg lečenja Infrastruktura železnice Srbije saopštila je da se nezgoda na putnom prelazu u Nišu, u kojoj je povređen dečak star 15 godina desila u trenutku dok su rampe bile spuštene.

- U 7.57 sati, na putnom prelazu na pruzi Niš – Ćele Kula, u trenutku kada su rampe bile spuštene, teretni voz naleteo je na petnaestogodišnjeg dečaka, koji je tom prilikom povređen. Iako su rampe bile spuštene, dečak je pokušao da pređe prugu i u trenutku nesreće se našao na koloseku, kada je naišao teretni voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad - naveo je PR ovog preduzeća Nenad Stanisavljević.

On je dodao da je putni prelaz u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu obezbeđen automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i znacima vertikalne drumske signalizacije.

- U trenutku nesreće svi uređaji na putnim prelazu radili su i bili ispravni. Dečak je sa povredama kolima Hitne pomoći prevezen u Klinički centar Niš, gde su u toku ispitivanja. Prema našim nezvaničnim informacijama sa terena i izjavama svedoka, dečak je u trenutku nesreće imao slušalice na ušima. Istraga koja je u toku treba da utvrdi šta se dogodilo i zašto je došlo do nesreće - rekao je Stanisavljević.

"Infrastruktura železnice Srbije" još jednom apeluje i upozorava da se posebno na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se pruga ne prelazi kada su rampe spuštene i da pešaci i učesnici u drumskom saobraćaju prilikom prelaska preko pruge budu pažljivi, savesni i odgovorni, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".