Спрема се полако Србија за учешће на Светском првенству у Катару, а остало је само још неколико дана до објављивања списка фудбалера на које Драган Стојковић рачуна за Мундијал. Пре него што сазнамо на кога наш легендарни фудбалера рачуна за мечеве против Бразила, Швајцарске и Камеруна, откривене су плате свих селектора који ће током новембра и децембра радити у Дохи!

"Финанце фоотбалл" одрадио је опсежно испитивање и успео да открије колико зарађује сваки од селектора. По њиховим подацима, вођа српског националног тима налази се у доњој половини листе, али изнад колеге са хрватске клупе. Иако је пре четири године у Русији водио "Ватрене" до финала против Француза, Златко Далић је један од најмање плаћених селектора на Мундијалу.

Званично, он се налази на 23. месту са 550.000 евра, док је Драган Стојковић Пикси мало боље пласиран. Легендарни Нишлија зарађује 650.000 евра годишње, што је довољно за 21. место на листи најбољих плата тренера на Мундијалу. Као што се и да претпоставити, на самом врху табеле су селектори најбољих европских репрезентација, док се на дну налазе тренери који раде у националним тимовима из Африке.

Фото: М.В/Профимедиа

 

 

Тако је лидер Ханси Флик који ће водити Немачку на врху, а он годишње зарађује 6.500.000 евра - чак десет пута више од Пиксија. Прате га Гарет Саутгејт (5,8 милиона), Дидије Дешан (3,8), Луј ван Гал (2,9)...

Од ривала против којих ће Србија играти у групној фази највише новца за селектора издваја Бразил, а Тите са 3,6 милиона заузима четврту позицију на листи. Мурат Јакин је 10. са 1,6 милиона евра, док је Ригоберт Сонг на 30. позицији са 340.000 евра на годишњем нивоу.

Као највећа изненађења могли би да се истакну селектор Мексика Херардо Мартино са шесте, односно селектор Шпаније Луис Енрике са тек 16. позиције на списку.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".