Амерички кошаркаш Двајт Хауард напустио је НБА лигу и придружио се екипи Таојуан Леопардса са Тајвана, саопштио је клуб на званичним налозима на друштвеним мрежама.

Интересантно је да је су "леопарди" основани прошле године и такмиче се у Т1 лиги, професионалној кошаркашкој лиги на Тајвану. 

Хаувард је постао четврти интернационалац у овом тиму, а поред њега боје Таојуана бране два Американца и један Пољак. 

Тридесетшестогодишњи центар је до сада играо само у НБА лиги, а током каријере бранио је боје Орландо Меџика, Лос Анђелес Лејкерса, Хјустон Рокетса, Атланта Хоукса, Шарлот Хорнетса, Вашингтон Визардса и Филаделфије Севентисиксерса. 

Фото: Танјуг/АП

 

Хауард је одлучио да не оде на колеџ, него је одмах након средње школе изабран као први пик на драфту 2004. године од стране Орландо Меџика, чије је боје бранио пуних осам сезона. 

Освојио је НБА титулу 2020. године са Лејкерсима, а са репрезентацијом САД-а има две медаље - злато на Олимпијским играма одржаним у Кини 2008. године и бронзу на Светском првенству у Јапану 2006. године. 

Осмоструки је Ол-стар учесник, пет пута је био биран у одбрамбени тим сезоне, а три пута је био биран за најбољег дефанзивца сезоне. 

Фото: Танјуг/АП

 

БОНУС ВИДЕО: 

ДА ЛИ ЈЕ ЈОКИЋ НАЈБОЉИ ЦЕНТАР У ИСТОРИЈИ НБА? Ова статистика каже да јесте!

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".