Према писању медија, осмогодишњу девојчицу су мајка, баба и деда држали закључану у соби откад је имала мање од годину дана. Овакав поступак оставио је последице по девојчицу и она је физички неразвијена те се једва може попети уз степенице, пише Вечерњи лист. 

Верује се да је она последњих седам и по година провела закључана у кући својих баке и деке у Атендорну, граду са око 25.000 становника који се налази источно од Келна.

Доктори који су прегледали девојчицу након што је коначно пуштена из собе 23. септембра, нису пронашли знакове физичког малтретирања или неухрањености, саопштиле су локалне власти. Девојчица је током прегледа наводно рекла да никада није видела шуму и ливаду, као ни да се никада није возила у аутомобилу. Иако је могла да хода и прича, државни тужитељ Патрик Барон вон Гротус је рекао да је девојчица једва могла да се пење степеницама или да се креће неравним тереном, преноси британски Гардијан

Није познато зашто је девојчица била скривена од јавности готово цели њен живот јер су њена мајка, баба и деда наводно одбили да одговоре на то питање на полицијском испитивању. Отац несрећне девојчице, који се развео од њене мајке пре њеног рођења, наводи да је пронашао поруку на аутомобили када је девојчица имала око шест месеци. Он истиче да га је тада бивша партнерка обавестила да јој је намера да се са дететом пресели у Италију. 

Мајка је обавестила локалне власти да се преселила у Калабрију, на југозападу Италије, средином 2015. године. Када је отац у септембру 2015. пријавио надлежним органима да је видео мајку и дијете у Атендорну више пута, испитани су баку и деда девојчице по мајци који су тврдили да њих две живе у Италији.


Тек су у јулу ове године локалне власти поновно истражиле где се налази дете, након што је брачни пар који живи у суседној општини дојавио полицији о гласинама да је осмогодишњакиња годинама затворена код баке и ђеда.

Рођаци мајке девојчице рекли су истражитељима да њих две никада нису живеле у Италији те да је мајка била доступна путем њемачке фиксне телефонске линије.

Италијанска полиција 12. септембра рекла је да мајка и дете никада нису живели на адреси у Италији која је уписана као њихов нови дом. Пар дана касније, након судског налога, полиција је пронашла девојчицу закључану у кући својих бабе и деде.

Канцеларија јавног тужитеља истражује дететову мајку, баку и деду због затварања и малтретирања малолетника. Мајка, која наводно има 47 година, могла би да добије до 10 година затвора.

БОНУС ВИДЕО:

ОПСАДНО СТАЊЕ ИСПРЕД СПЕЦИЈАЛНОГ СУДА: Сведоци-сарадници суочавају се са Беливуком и Миљковићем

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".