Бивши амерички председник Доналд Трамп наговестио је да ће објавити кандидатуру за председничке изборе 2024. године, већ у току следеће недеље, када је на политичком скупу у Охају поручио да ће саопштити "велику најаву“ 15. новембра.


- Имаћу веома велику најаву у уторак, 15. новембра у Мар-а-Лагу у Палм Бичу на Флориди - рекао је Трамп присталицама у понедељак, на митингу републиканских кандидата уочи америчких међуизбора који се одржавају данас, преноси Ројтерс.

Трамп је одбио да изнесе том приликом више детаља, и објаснио да не жели да „одвраћа пажњу од сутрашњих веома важних, чак и кључних избора“.

Фото: Танјуг/АП

 

Американци данас гласају на изборима који могу да доведу до тога да републиканци преузму контролу над једним или оба дома Конгреса.

Независни аналитичари предвиђају да ће републиканци вероватно освојити још око 25 места у Представничком дому, што је више него довољно да имају већину, а такође би могли да добију и једно додатно место у Сенату које им је потребно за контролу над овим домом америчког Конгреса, наводи британска агенција.

Фото: Танјуг/АП

 

Амерички председник Џозеф Бајден у понедељак је упозорио да би победа републиканаца могла да ослаби демократске институције у САД.

БОНУС ВИДЕО: 

Фејсбук забранио ширење "највеће теорије завере на свету"

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".