Турска полиција потврдила је да је оптужени црногорски шеф мафије Жељко Бојанић ухапшен 4. новембра и да је у Турску ушао користећи лажни македонски пасош.


У полицијском саопштењу се наводи да су претражили двориште виле у које је ухапшен Бојанић и да није пронађено тело Ристе М., члана противничке криминалне групе, који је, према писању турског портала созцу.цом, мучен до смрти, након чега је његово тело закопано у дворишту.

Ристо М. је био члан "шкаљарског клана" који је од 2014. био у завади са Бојанићевим "кавачким кланом".

Полиција је саопштила да је од Управе за организовани криминал утврђено да је "страни држављанин Ж.Б., члан организоване криминалне организације, дошао Турску са лажним македонским пасошем издатим на име Ј.А.Б.".

Подсећају да је у акцији хапшења одузета лажна лична карта и пасош.

Турска телевизија ЦНН Тüрк известила је да је Бојанић, чији је надимак "Борис", међу 45 најтраженијих криминалаца у Европи и да је у Турску ушао с лажним пасошем на име "Анделев Белчев Јордан", пренео је портал РТЦГ.

 

- По обавештењу да је тело закопано у башти виле, након ископавања обављеног по упутству јавног тужиоца нису пронађени остаци. Против оних који обмањују јавност биће предузете неопходне правне радње - закључено је у саопштењу турске полиције.

Део чланова кавачког клана је у септембру у Истанбулу оптужен за убиство шефа шкаљарског клана Јована Вукотића.

Медији су објавили да је припадницима турске банде чији се вођа налази у притвору у Италији исплаћено око милион евра за убиство Вукотића.

У сукобу ова два клана од 2014. је убијено педесетак особа.

БОНУС ВИДЕО: 

ПОЛИЦИЈА ДОВОДИ КАВЧАНЕ: Почело саслушање осумњичених за планирање убиства Јована Јовановића

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".