Ева Рас удавала се два пута - идентитет првог мужа никада није желела да открије, док је њен други супруг био сликар Радомир Стевић Рас. 

Од првог мужа развела се у мају 1963, а већ у јуну је упознала љубав свог живота - Радомира Стевића Раса, са којим је добила ћерку Круну.

Фото: АТА имагес

 

 

- Супруг ми је преминуо 1982. Испратио ме је на воз у Будимпешту, где сам ишла да снимам филм, и по повратку кући скинуо је мантил и пао мртав. У том тренутку сам била код Новог Сада, али ништа нисам знала јер се за његову смрт сазнало тек два дана касније. Мојој мајци је било чудно што се није јављао, нити долазио у посету, а то је увек чинио када сам била на путу. Отишла је у полицију, дошли су до стана, обили врата и затекли га како лежи мртав. Имао је 50 година - присетила се Ева болних тренутака и додала:

- Имао је слабо срце још од рођења. Када сам отишла по умрлицу у болницу, писало је да је на срцу имао 32 ожиљка, а тај последњи инфаркт му је буквално преполовио срце.Три године сам била потпуно луда и ван себе. Никада до тада нисам помишљала да ћемо умрети. Ћерка Круна је тешко поднела очеву смрт јер је у том тренутку имала тек 14 година.

Само четири године касније, Еви су у кратком временском периоду преминули и мајка и отац, ког је видела само два пута у животу. Напустио их је када је била беба, након што је њеној мајци признао да је хомосексуалац.

Фото: В. Данилов

 

 

Глумица још није стигла да се опорави од смрти мужа, мајке и оца, а уследио је најстрашнији губитак. Године 1991. преминула јој је ћерка Круна, која је тада имала 24 године и студирала је у Паризу.

- Никад нећу сазнати како је преминула. После месец дана истраге, француска полиција ме је обавестила да је умрла природном смрћу. Зашто и на који начин, не знам ни данас. Шта год да се десило, ја сам јој мајка и она ће увек бити моја ћерка. Знала сам о њој онолико колико је она то желела. Министарство културе је платило да се њено тело довезе из Париза у Београд јер нисам имала новца. Отад носим црнину и нисам је скинула јер жалост не може да прође. Та црнина ме штити од свих насртљиваца. Када је неко у црнини, људи су мање груби према њему - с болом се присетила Ева Рас.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума глумице Неде Арнерић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".