Eva Ras udavala se dva puta - identitet prvog muža nikada nije želela da otkrije, dok je njen drugi suprug bio slikar Radomir Stević Ras. 

Od prvog muža razvela se u maju 1963, a već u junu je upoznala ljubav svog života - Radomira Stevića Rasa, sa kojim je dobila ćerku Krunu.

Foto: ATA images

 

 

- Suprug mi je preminuo 1982. Ispratio me je na voz u Budimpeštu, gde sam išla da snimam film, i po povratku kući skinuo je mantil i pao mrtav. U tom trenutku sam bila kod Novog Sada, ali ništa nisam znala jer se za njegovu smrt saznalo tek dva dana kasnije. Mojoj majci je bilo čudno što se nije javljao, niti dolazio u posetu, a to je uvek činio kada sam bila na putu. Otišla je u policiju, došli su do stana, obili vrata i zatekli ga kako leži mrtav. Imao je 50 godina - prisetila se Eva bolnih trenutaka i dodala:

- Imao je slabo srce još od rođenja. Kada sam otišla po umrlicu u bolnicu, pisalo je da je na srcu imao 32 ožiljka, a taj poslednji infarkt mu je bukvalno prepolovio srce.Tri godine sam bila potpuno luda i van sebe. Nikada do tada nisam pomišljala da ćemo umreti. Ćerka Kruna je teško podnela očevu smrt jer je u tom trenutku imala tek 14 godina.

Samo četiri godine kasnije, Evi su u kratkom vremenskom periodu preminuli i majka i otac, kog je videla samo dva puta u životu. Napustio ih je kada je bila beba, nakon što je njenoj majci priznao da je homoseksualac.

Foto: V. Danilov

 

 

Glumica još nije stigla da se oporavi od smrti muža, majke i oca, a usledio je najstrašniji gubitak. Godine 1991. preminula joj je ćerka Kruna, koja je tada imala 24 godine i studirala je u Parizu.

- Nikad neću saznati kako je preminula. Posle mesec dana istrage, francuska policija me je obavestila da je umrla prirodnom smrću. Zašto i na koji način, ne znam ni danas. Šta god da se desilo, ja sam joj majka i ona će uvek biti moja ćerka. Znala sam o njoj onoliko koliko je ona to želela. Ministarstvo kulture je platilo da se njeno telo doveze iz Pariza u Beograd jer nisam imala novca. Otad nosim crninu i nisam je skinula jer žalost ne može da prođe. Ta crnina me štiti od svih nasrtljivaca. Kada je neko u crnini, ljudi su manje grubi prema njemu - s bolom se prisetila Eva Ras.

BONUS GALERIJA: Iz albuma glumice Nede Arnerić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".