За многе жене широм света Ана Винтур је неприкосновена краљица стила. На почетку сваке нове сезоне све очи су упрте у њу и њене саветима који су истинске љубитеље моде драгоцени. 


У више наврата она је говорила о томе шта значи бити у тренду. Уколико желите да будете модерне, обучене попут жена са модних писта добро запамтите ових 5 модних савета.
 

Купујте свевременске комаде и носите их често

Према мишљењу Ане Винтур, уместо ормара пуног тренди крпица боље је имати неколико квалитетних одевних комада, добро кројених и направљених од финих материјала. Они су скупљи, али дугорочно ће се више исплатити јер ће трајати дуже.

Фото: Профимедиа

 

Многе жене имају пуне ормаре, а заправо немају шта да обуку. Управо то је оно што Ана никада не опрашта.

Више ризика, мање "сигурних" комбинација

Начелна правила доброг одевања свима су позната, али понекад треба мало ризиковати приликом одабира одевних комада. Мода је пре свега игра. Можете је схватати озбиљно, али притом се ипак морате и добро забавити, зато заборавите на нека застарела правила о комбиновању дезена, материјала, боја и текстура.


Некад је ношење више од једног дезена по комбинацији било незамисливо, костим од вуне или твида није се носио уз кожне јакне, а са шареним одевним комадима спаривале су се само једнобојне ципеле. Наравно, сва та правила слободно одбаците и препустите се маштовитим модним играма које могу резултовати фантастичним издањима.

"Рециклирајте" одећу

Многе славне даме никада неће два пута обући исту комбинацију или одевни комад. Ана то правило одбацује и заговара "рециклирање" одеће, поготово када су у питању вечни комади. Зашто бисте сјајне панталоне, хаљине, сукње чували у ормару и обукли их само повремено? Носите их кад год то пожелите, повремено надопуните неким новим детаљем и уживајте у одећи у којој се осећајте најбоље.


Изградите свој стил - будите уникатни 

Само зато што се тренутно носе предимензионисани комади које ви лично не волите, не значи да из свог ормара морате избацити ужу одећу и обавезно посегнути за широком. Одећу у којој се не осећате добро и која вам не пристаје слободно игноришите и бирајте ону која ласка вашој фигури и шаље поруку о вашој личности.

 


Носите боје

Ана Винтур је велика заговорница модног шаренила. Тамне и једнобојне комаде обавезно надопуњује раскошним шареним детаљима, а у једном издању спојиће и по неколико различитих боја које уопште не морају да буду комплементарне.

Фото: Профимедиа

 

Највећи модни грех који Ана никоме не прашта јесте потпуно црна комбинација. У видеоинтервјуу за Вог својевремено је изјавила како никада не би носила црно од главе до пете.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".