Спасиоци Горске службе спашавања (ГСС) су се синоћ алпинистичким техникама попели северну стену Авале (9а) и спасили планинарку која је повређена и звала за помоћ.

ГСС се огласила после акције и иронично навела да су поједини припадници службе повређени. Повод за шалу били су коментари на мрежама, па се и ГСС нашалила у саопштењу на Фејсбуку.

- Авала нам је поново показала своје зубе. Спасиоци ГСС су алпинистичким техникама попели злогласну северну стену Авале (9а), затим прешли поље ледничких пукотина, да би коначно стигли до повређене планинарке. Након тога уследила је драматична интервенција и транспорта до 500 метара даље паркираног аутомобила Хитне помоћи. Планинарка је спашена, али наши спасиоци се још увек опарављају. Двојица чланова тима имају промрзлине прстију на ногома, и вероватно ће неки морати да се ампутирају. Вођа тима се лечи од акутног висинског едема плућа, али су му прогнозе за опоравак добре - наведено је на Фејсбук страници ГСС после интервенције.

Повређена жена која је јуче пала на једној од неприступачнијих шетачких стаза на Авали, спасена је синоћ. Она је задобила прелом ноге и руке и безбедно је извучена, а потом пребачена у Ургентни центар. За сада није познато како је планинарка пала и задобила тешке повреде.

Припадници Горске службе спасавања дуго нису знали како да се пробију до ње.

- Та стаза је поплочана, али уска, на моменте кривуда и просто ауто до тамо не мозе да стигне.

БОНУС ВИДЕО: ТРИ ДЕЧАКА ОСТАЛА БЕЗ РОДИТЕЉА: У Баточини, испред куће, настрадао самохрани отац Саша Костадиновић

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".