Spasioci Gorske službe spašavanja (GSS) su se sinoć alpinističkim tehnikama popeli severnu stenu Avale (9a) i spasili planinarku koja je povređena i zvala za pomoć.

GSS se oglasila posle akcije i ironično navela da su pojedini pripadnici službe povređeni. Povod za šalu bili su komentari na mrežama, pa se i GSS našalila u saopštenju na Fejsbuku.

- Avala nam je ponovo pokazala svoje zube. Spasioci GSS su alpinističkim tehnikama popeli zloglasnu severnu stenu Avale (9a), zatim prešli polje ledničkih pukotina, da bi konačno stigli do povređene planinarke. Nakon toga usledila je dramatična intervencija i transporta do 500 metara dalje parkiranog automobila Hitne pomoći. Planinarka je spašena, ali naši spasioci se još uvek oparavljaju. Dvojica članova tima imaju promrzline prstiju na nogoma, i verovatno će neki morati da se amputiraju. Vođa tima se leči od akutnog visinskog edema pluća, ali su mu prognoze za oporavak dobre - navedeno je na Fejsbuk stranici GSS posle intervencije.

Povređena žena koja je juče pala na jednoj od nepristupačnijih šetačkih staza na Avali, spasena je sinoć. Ona je zadobila prelom noge i ruke i bezbedno je izvučena, a potom prebačena u Urgentni centar. Za sada nije poznato kako je planinarka pala i zadobila teške povrede.

Pripadnici Gorske službe spasavanja dugo nisu znali kako da se probiju do nje.

- Ta staza je popločana, ali uska, na momente krivuda i prosto auto do tamo ne moze da stigne.

BONUS VIDEO: TRI DEČAKA OSTALA BEZ RODITELJA: U Batočini, ispred kuće, nastradao samohrani otac Saša Kostadinović

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".