Младић из Лакташа одузео је себи живот, како се претпоставља, након видео снимка на којем су га исмевали на разговору за посао, а који се потом проширио друштвеним мрежама.

- Млади човек је одузео себи живот због сајбер насиља, сигуран сам да постоји још људи који имају осећај да даље не може и којима тако нешто изгледа као једино могуће решење. Волео бих да је овај младић имао прилику да то чује, али можда има неко други ко ће наћи видео сврсисходним - поручио је глумац.

Мирај Грбић каже да је као јавна личност често био у ситуацији да људи причају о њему, али такво понашање више говори о њима.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miraj Grbic (@mirajgrbic)

- Уколико је неко заједљив или негативан, ужива у туђем болу, то је зато јер не зна за боље. Енергија, агресија, наношење бола је једина за коју они знају. Али, то често није ни њихова кривица, ко зна како су дошли до тога. Осећају се боље ако на некога нагазе јер су одрастали у средини где је бити сензибилан нека врста мане, где треба бити тврд. Ако покажеш емоцију, показујеш слабост - приметио је он.

Сајбер насиље масе, поручује глумац, када се стотине људи иживљавају на једној особи, има везе са свим тим људима који су незадовољни и осећају се боље ако на некога нагазе.

 

- Морате схватити шта год вам се дешава, то није зато што сте лоша особа, што вас мрзе, што сте то заслужили; дешава се зато што у том тренутку људи немају ништа паметније да ураде за себе. Нећете видети супер успешне људе да се баве туђим животом, они се баве тиме како могу да реше неки проблем - закључио је Грбић.

СОС телефон за превенцију самоубиства

Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић". На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.

Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.

Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".