Његова мајка Биљана поставила је потресан статус на друштвеним мрежама.

- Имати живу и здраву децу, значи имати све. Јер то је једина срећа - написала је мајка.

Младен Дулић (22), младић из Лакташа, извршио је самоубиство, након што, како се наводи на друштвеним мрежама, није могао да истрпи притисак јавности због исмевања које је претрпео на разговору за посао.

- Један вредни дечак је само тражио посао, али није имао срећу на том путу (због видео снимка који се делио на мрежама, извршио је самоубиство), па је одлучио да иде на неко друго, неко боље место, где има људи… Надам се, да ће на том путу добити своја крила и да ће одлетети у рај, да му се повређена дечја душа смири… Младен Дулић (дечак са снимка), је данас заувек отишао, а само је тражио посао - наведено је на Фејсбук статусу.

Из Полицијске управе Бањалука потврдили су да је Полицијској станици Лакташи пријављено самоубиство на подручју овог града, те да су полицајци предузели мере и радње из њихове надлежности.

- О свему је обавештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука - рекла је Милана Стојановић, портпарол ПУ Бањалука.


СОС телефон за превенцију самоубиства


Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.


Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.


Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".