Свежи зачини

Вишак зачина можете сачувати тако што ћете их исецкати и ставити у стаклену теглицу, а затим прелити маслиновим или неким другим уљем. Касније по потреби стављајте у јела.

Свеж сир и павлака

Свеж сир и павлаку најбоље ћете сачувати ако их заједно с посудом у којој се налазе окренете наопако и тако ставите у фрижидер. На тај начин се ствара ефекат вакуума, што успорава размножавање бактерија.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Moja mala kuhinja

 

Брашно, палента и овсене пахуљице

Ако желите да сачувате брашно од ситних инсеката који воле да бораве у њему, узмите љуту жваку, умотајте је у фолију и ставите у кесу с брашном. Исту методу користите и за чување паленте, овсених пахуљица и осталих житарица у којим се могу наћи инсекти.

Бобичасто воће

Бобице попут боровница дуже ће вам трајати и бити свеже ако их након куповине исперете посебном течношћу. Дакле, у шољицу ставите две кашике сирћета, исперите их и ставите у фрижидер.

Хлеб

Ако желите да вам хлеб дуже остане свеж и мекан и да се не ухвати буђ, у кесицу заједно с хлебом убаците лист целера.

Фото: Профимедиа

 

Јабуке

Ако сте исекли јабуку на комаде и схватили да је нећете појести, ставите их заједно једну уз другу у круг па их причврстите гумицом тако да се споља види само кора. То ће успорити тамњење јабуке.

Суво воће

Суво воће чувајте у добро затвореној стакленој посуди на хладном месту. На овај начин ће дуже остати мекано и сочно.

Фото: Профимедиа

 

Банана

Замотајте врх банане провидном фолијом. Тако ће трајати три до пет дана дуже него иначе, а да не почну да се кваре. Овај трик посебно је користан код органски узгојених банана.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".