Силиконске кесице имају широку примену и могу помоћи у решавању свакодневних проблема. Оне су испуњене силицијум диоксидом, средством које има невероватну моћ упијања влаге.

Ставите их у ранац за тренинг

Ове кесице упијају вишак влаге и учиниће чуда у вашој опреми за теретану. Будући да смањују влагу – биће значајно мање бактерија, али и мање непријатних мириса.

Ставите их у ормар са чистим пешкирима

По истом принципу спречиће ширење влаге по чистим пешкирима, па ће дуже задржати леп мирис. Ово је посебно добар савет за оне људе којима пешкири стоје у купатилу, које природно има доста влаге и паре.

Да вам бријач траје дуже

Силиконске кесице могу продужити рок трајања бријачу, или старим фотографијама. Бријаче не треба држати на кади нити поред ње јер ће се ту увек квасити и брзо ће зарђати. Ставите их у пластичну чашу или кутију и у ормарић у купатилу или на полицу даље од каде. Унутра убаците две-три кесице силиконског гела, оне ће упијати влагу, па ће вам бријачи дуже трајати.

Спасите мобилни телефон

Ако вам је телефон упао у воду, и након сушења неће да се упали, убаците га у теглу са силиконским кесицама, и оставите да одстоји неко време. Кесице ће извући сву влагу из телефона, и он ће прорадити.

Спасите шминку

У несесеру у ком држите шминку обавезно би требало да имате и једну овакву кесицу, која ће упити сав вишак течности и спасити ваше прашкасте производе, као и оне у камену.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".