Фудбалерке Манчестер ситија више неће носити беле шортсове као део своје домаће гарнитуре дресова, а разлог је то подшка играчицама како би се "осећале удобно и играле на највишем нивоу и током менструалног циклуса, пишу британски медији.  

Уместо белих шортсева, играчице ће носити шортсеве бордо боје.

Клуб и произвођач опреме објавили су заједничко саопштење и најавили да ће од следеће сезоне наћи алтернативну боју за дрес. То ће се, према наводима из клуба, десити у договору са фудбалеркама.

 

 

- Пума и Манчестер сити поносно раде заједно са играчицама, да би их подржали и створили им најбоље могуће услове да се осећају комфорно и да наступају на најбољем могућем нивоу. Као резултат сугестија играча, а на основу захтева жена да желе да одбаце беле шортсеве у току менструалног циклуса, одлучили смо да применимо промену у производима које нудимо играчицама. Од сезоне 2023/24, нећемо правити беле шортсеве за спортисткиње. Увек ћемо спремити и резервну опцију за нашу домаћу, гостујућу и трећу гарнитуру, да бисмо решили проблем на који су указале спортисткиње у свим спортовима - саопштио је произвођач спортске опреме.

До те званичне промене, фудбалерке ће носити бордо шортсеве све док траје такмичарска сезона 2022/23.

 

 

Навијачи "грађанки" имали су већ прилику да гледају своје миљенице у овом издању против екипе Блекбурна у Лига купу. Тај меч је завршен рутинском победом екипе из Манчестера од чак 6:0. 

БОНУС ВИДЕО: МАЛОЛЕТНИ НА ТЕРЕНУ: Ово су најмлађи учесници на Мундијалима

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".