Fudbalerke Mančester sitija više neće nositi bele šortsove kao deo svoje domaće garniture dresova, a razlog je to podška igračicama kako bi se "osećale udobno i igrale na najvišem nivou i tokom menstrualnog ciklusa, pišu britanski mediji.  

Umesto belih šortseva, igračice će nositi šortseve bordo boje.

Klub i proizvođač opreme objavili su zajedničko saopštenje i najavili da će od sledeće sezone naći alternativnu boju za dres. To će se, prema navodima iz kluba, desiti u dogovoru sa fudbalerkama.

 

 

- Puma i Mančester siti ponosno rade zajedno sa igračicama, da bi ih podržali i stvorili im najbolje moguće uslove da se osećaju komforno i da nastupaju na najboljem mogućem nivou. Kao rezultat sugestija igrača, a na osnovu zahteva žena da žele da odbace bele šortseve u toku menstrualnog ciklusa, odlučili smo da primenimo promenu u proizvodima koje nudimo igračicama. Od sezone 2023/24, nećemo praviti bele šortseve za sportistkinje. Uvek ćemo spremiti i rezervnu opciju za našu domaću, gostujuću i treću garnituru, da bismo rešili problem na koji su ukazale sportistkinje u svim sportovima - saopštio je proizvođač sportske opreme.

Do te zvanične promene, fudbalerke će nositi bordo šortseve sve dok traje takmičarska sezona 2022/23.

 

 

Navijači "građanki" imali su već priliku da gledaju svoje miljenice u ovom izdanju protiv ekipe Blekburna u Liga kupu. Taj meč je završen rutinskom pobedom ekipe iz Mančestera od čak 6:0. 

BONUS VIDEO: MALOLETNI NA TERENU: Ovo su najmlađi učesnici na Mundijalima

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".