НБА аналитичар и оснивач сајта за спорт и поп културу Тхе Рингер, Бил Симонс, открио је да је бивши амерички председник Барак Обама члан групације која је заинтересована за куповину Финикс Санса, пренели су Бличер рипорт и амерички медији.


- Чуо сам да је Обама укључен у једну од тих група, а он је човек, за кога ја мислим, да би богаташи волели да буде лице испред њих - рекао је Симонс у свом подкасту.

Власник Финикса Роберт Сарвер оптужен је за расизам, сексизам и сексуално напаствовање и због тога је принуђен да прода франшизу из Аризоне.

На идеју да би Обама могао да купи Сансе реаговао је славни кошаркаш Чарлс Баркли, који је предводио Финикс до финала НБА лиге у сезони 1992/93.
- Да ме Обама позове и каже и пита да ли желим да будем сувласник тима, рекао бих проклето да. Много волим и ценим тог човека - рекао је Баркли.

 

 


Барак Обама је љубитељ спорта, а често је присутан на кошаркашким утакмицама у НЦАА или Чикаго Булса, чији је навијач.

 

Фото: Танјуг/АП

 

Спекулише се да би цена Финикс Санса могла да буде најмање четири милијарде долара, а међу потенцијалним купцима помињу се и један од најбогатијих људи на свету и власник Амазона Џеф Безос, његова бивша супруга Мекензи Скот, као и оснивач компаније Оракл Лери Елисон.

БОНУС ВИДЕО: Овако су "делије" дочекале Дејана Радоњића као тренера Панатинаикоса

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".