Водитељка Маја Жежељ више од два месеца је гледала смрти у очи.

- Све је било веома јасно: немам слезину, имам проблема с неким бактеријама, нисам била вакцинисана, бактерије су „налетеле“ на мене, мој организам их није препознао и - крај. Врло једноставно. Успела сам да се извучем и сад је све у реду - покушала је у једној реченици да објасни Маја Жежељ ситуацију која јој се догодила 2010. 

Фото: Јутјуб принтскрин/TVmasterNS

 

Све је почело пред “Дневник“.

- Све се догодило мало пре почетка Дневника и све се окренуло за минут! Није било времена да позовемо некога да ме замени, па сам ушла у студио. Донели су ми врућу воду, да ме греје, јер сам се тресла. Нисам колабирала, нисам се ни срушила, успела сам да завршим Дневник и отишла кући - објаснила је она, преноси "Србија Данас".

Током ноћи борила се са високом температуром, те се ујутру упутила у Ургентни центар и то, како је сама објаснила, у потпуно свесном стању.

- Примио ме је мој кум, др Срђан Мијатовић. По његовим реакцијама сам схватила да није баш све тако једноставно. Доктор је видео бледе капиларе на мом лицу... Долазили су лекари, није се знало шта је. Појавио се и професор Буца Павловић, поставио дијагнозу и почела је борба. Преузели су ме професорка Весна Бумбаширевић и њен тим. Терапија се буквално мењала из минута у минут.

Фото: Јутјуб принтскрин/K1 Televizija

 

Борба је трајала два месеца.

- Лекари су се борили за мој живот, али сам била под лековима и у неком, зовем га међупростору, стању у којем не знам шта се догађало. Најгоре је било мојим укућанима. Они нису, као ја, тај период преспавали, већ су морали да се суоче са великом вероватноћом да се то неће завршити како треба.

Маја се присећала и изласка из коме...

- Ваљда у таквим ситуацијама ти ниси ти. Страшно си утишан и све што се дешава ти је нормално. Не постављаш питања: како, чему, коме, зашто баш мени... Ништа не питаш! Мучило ме је само зашто баш сада, кад су ми деца мала?

Маја је пребродила све проблеме и данас живи срећно са својом породицом у свом дому.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Бошко Јаковљевић - ретроспектива каријере

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".