Devojčica (15) završila je na sudu jer je u nedelju oko 3 ujutro probudila i fizički napala majku koja nije htela da joj uključi internet.

Kako se navodi u sudskoj presudi, ona se nasilnički ponašala prema svojoj majci počinivši psihičko i fizičko nasilje nad njom. Ovaj incident se dogodio početkom juna u jednom hrvatskom gradu u razdoblju od 2.45 do 3 sata ujutru, piše Večernji list.

Dolaskom iz grada u alkoholisanom stanju, po izjavi majke, ušavši u stan i kad se presvukla došla je u spavaću sobu kod majke koja je spavala, probudila istu kako bi joj majka upalila internet da bi maloletnica mogla da koristi mobilni telefon i društvene mreže, piše Danica.hr.

Foto: Marko Đoković

 

Kad je majka rekla ćerki da ide da spava i da je kasno, maloletna devojka je počela da vređa majku rečima: ‘Dr... jedna, je… ti mrtvu majku‘. Kad je majka iz ležećeg položaja sela na krevet, devojčica ju je otvorenim dlanom udarila u glavu.

Nakon opisanog, "maloletnica je s manje komode koja se nalazi pored kreveta uzela staklenu čašu i pogodila majku u predelu glave, odnosno čela”, navodi se u presudi prekršajnog suda.

Foto: Profimedia

 

Kako je reč o učenici prvog razreda srednje koja dosad nije kažnjavana, sud je na temelju Prekršajnog zakona, umesto kazne, prema njoj primenio odgojnu meru sudskog ukora jer se “može zaključiti da će i time biti postignuta svrha odgojne mere”.

- Temeljem Prekršajnog zakona, maloletnici sud ukazuje na društvenu neprihvatljivost i štetnost njenog ponašanja, te istu upozorava da joj se za slučaj ponovnog počinjenja prekršaja može primeniti i teža sankcija - zaključila je prekršajna sudija. 

BONUS VIDEO: POLICIJA DOVODI KAVČANE: Počelo saslušanje osumnjičenih za planiranje ubistva Jovana Jovanovića

(Večernji list)
 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".