Поводом јучерашње акције из Управе полиције јуче су се кратко огласили на Твитеру.

- У току је заједничка акција СБПК и Специјалног државног тужилаштва! На подручју Котора се спроводе активности усмерене према организованим криминалним групама. У току су претреси на више локација, а више особа је лишено слободе - истакли су у Управи полиције.

Из Специјалног државног тужилаштва је саопштено да је, по налогу специјалног тужиоца Мирослава Турковића, Специјално полицијско одељење (СПО) ухапсило М. К., М. Ч., Д. Р. и М. Ј., и против њих, као и против И. Б. и В. В., који су у притвору у Црној Гори, и Р. З., М. В. и С. Ј., који су у бекству, поднеће извештај као допуну кривичне пријаве, због постојања основа сумње да су М. К., М. Ч., Д. Р., М. Ј., И. Б., В. В. и С. Ј. учинили кривично дело стварање криминалне организације, а Р. З. и М. В. кривично дело тешко убиство путем подстрекавања.

 

 

Подсетимо, за убиство Јована Јовановића, којег је полиција означила као једног од вођа "шкаљарског клана" осумњичен је организатор одбегли кавачки вођа Радоје Звицер, са М.В. који је такође у бекству. За Јовановићево још нерасветљено убиство, окривљена су још седморица мушкараца, од којих су четворица ухапшена, а двојица се од раније налазе у притвору, док је један побегао.  

Сумња се да је шкаљарца 2020. убио кавачки клан тако што га је намамио преко телефона његовог сарадника Милета Радуловића Капетана и ликвидирао га у Шпанији.

Јовановић се спомињао као близак сарадник недавно убијеног Јована Вукотића и његовог брата Игора, а о њему је писано 2019. пошто је одлежао затворску казну на коју је био осуђен због кривичног дела изазивање опште опасности и недозвољеног држања оружја и експлозивних материја.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО: ПОСЛЕ ВЕСТИ ДА ЈЕ УБИЈЕН: Ћерка Радоја Звицера поставила пост на Инстаграму

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".